Slatko-kisela turšija od belog grožđa, kao iz elitnih restorana

Možda još niste čuli za turšiju od belog grožđa, ali kada je jednom probate, stalno ćete da je pravite!

Shutterstock

Sastojci:

  • 120 ml šampanjskog sirćeta
  • 120 ml jabukovog sirćeta
  • 120 ml vode
  • 60 g šećera
  • 1 kašika soli
  • 2 štapića cimeta
  • 475 g belog grožđa

Recept za turšiju od belog grožđa:

Kako biste napravili turšiju od belog grožđa sipajte sirće, šećer, so, vodu i štapiće cimeta u malu šerpu. Kuvajte na srednjoj vatri dok se šećer ne rastvori.

Ubacite grozdove grožđe u teglu od 1 litra. Prelijte skuvanu tečnost preko grožđa u tegli. Ohladite na sobnoj temperaturi i stavite poklopac. Čuvajte u frižideru do mesec dana. Možda ćete želeti da napravite i turšiju od belog luka.

Pročitajte najbolji recept za turšiju sa karfiolom i šargarepom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)  Kurir televizija

 Stvarukusa