Sastojci:
- 700 g svežih krastavaca, tanko isečenih
- 240 g luka, tanko isečenog
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 240 ml belog destilovanog ili jabukovog sirćeta
- 240 ml vode
- 2 kašike šećera, ili po ukusu
- 2 kašičice soli, ili po ukusu
- 1 kašičica mlevenog crnog bibera, ili po ukusu
Recept za kisele krastavce sa lukom:
Kako biste napravili kisele krastavce sa lukom prvo stavite krastavce i luk u čistu teglu od 1 litre sa čvrstim poklopcem. Dodajte beli luk. U činiji pomešajte sirće, vodu, šećer, so i biber i mešajte dok se šećer i so ne rastvore. Sipajte u teglu, pazeći da je povrće potopljeno.
Pokrijte i stavite u frižider dok se ne ohladi. Povrće će trajati oko nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i kisele krastavce sa sirćetom.
Pročitajte kako da napravite najbolje kisele krastavce
BONUS VIDEO
StvarUkusa