Recept za kisele krastavce sa lukom

Kiseli krastavci sa lukom su zimnica koju treba da isprobate, prilagodite količinski svojim potrebama.

Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g svežih krastavaca, tanko isečenih
  • 240 g luka, tanko isečenog
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 240 ml belog destilovanog ili jabukovog sirćeta
  • 240 ml vode
  • 2 kašike šećera, ili po ukusu
  • 2 kašičice soli, ili po ukusu
  • 1 kašičica mlevenog crnog bibera, ili po ukusu

Recept za kisele krastavce sa lukom:

Kako biste napravili kisele krastavce sa lukom prvo stavite krastavce i luk u čistu teglu od 1 litre sa čvrstim poklopcem. Dodajte beli luk. U činiji pomešajte sirće, vodu, šećer, so i biber i mešajte dok se šećer i so ne rastvore. Sipajte u teglu, pazeći da je povrće potopljeno.

Pokrijte i stavite u frižider dok se ne ohladi. Povrće će trajati oko nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i kisele krastavce sa sirćetom

Pročitajte kako da napravite najbolje kisele krastavce

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KRASTAVCI IZ SRBIJE VRAĆENI, PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA HEMIKALIJE! Stručnjak otkrio: Uticali su vremenski uslovi, razgradilo bi se!  Kurir televizija

StvarUkusa