Sastojci:
Kiseli kupus
- 1 srednja glavica zelenog kupusa, isečena na komadiće
- 1 srednja cvekla, isečena na polovine
- 6 čenova belog luka, presečnih na pola
- 6 grančica mirođije
Za tečnost za kiseljenje:
- 950 ml vode
- 240 ml belog sirćeta
- 60 g šećera
- 590 g soli
- 60 ml ulja
Recept za kiseli kupus sa cveklom:
Prerežite kupus na pola, isecite jezgro, isecite ga na četvrtine, a zatim na komadiće. Oljuštite i odsecite kraj cvekle, a zatim je iseckajte na polukrugove. Stavite kupus, cveklu, beli luk i mirođiju u veliki lonac.
Prokuvajte vodu, sirće, šećer i so. Kada provri, sklonite šerpu sa vatre, dodajte ulje, promešajte da se sjedini i sipajte smesu u posudu sa povrćem.
Tanjirom pokrijte povrće, a zatim na vrh stavite nešto teško. Ostavite da odstoji preko noći na pultu. Nakon toga držite pokriveno u frižideru. Možda ćete želeti da napravite i osvežavajuću salatu od dve vrste kupusa i šargarepe.
Pročitajte i kako Italijani prave sladak kupus
BONUS VIDEO
StvarUkusa