Većina srpskih domaćinstava uglavnom sve sprema na ulju ili masti. Međutim, postavlja se pitanje šta raditi sa njim nakon pripreme jela? Posle prženja, obično tiganj sa masnoćom prospemo u sudoperu ili wc šolju, nadajući se da će voda to odneti. Ali, kada se masnoća ohladi, ne ostaje u tečnom stanju, već se stvrdne i zalepi za cevi. To može dovesti za začepljenja odvoda i stvoriti velike probleme.
Jedna korisnica društvenih mreža objavila je na svom Instagram profilu trik uz pomoć kog vam se odvodi neće zapušiti, a ulje ćete bezbedno baciti nakon upotrebe. Naime, ona objašnjava da sve što treba da uradite je da stavite parče aluminijumske folije na odvod i tu izlijte masnoću. Trik je u tome da napravite oblik čašice od folije, stavite na odvod i sačekate da se masnoća ohladi. Kada se ohladi ona se stegne i onda samo zamotate i bacite u smeće. Jednostavno, zar ne?
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem