Većina srpskih domaćinstava uglavnom sve sprema na ulju ili masti. Međutim, postavlja se pitanje šta raditi sa njim nakon pripreme jela? Posle prženja, obično tiganj sa masnoćom prospemo u sudoperu ili wc šolju, nadajući se da će voda to odneti. Ali, kada se masnoća ohladi, ne ostaje u tečnom stanju, već se stvrdne i zalepi za cevi. To može dovesti za začepljenja odvoda i stvoriti velike probleme.
Jedna korisnica društvenih mreža objavila je na svom Instagram profilu trik uz pomoć kog vam se odvodi neće zapušiti, a ulje ćete bezbedno baciti nakon upotrebe. Naime, ona objašnjava da sve što treba da uradite je da stavite parče aluminijumske folije na odvod i tu izlijte masnoću. Trik je u tome da napravite oblik čašice od folije, stavite na odvod i sačekate da se masnoća ohladi. Kada se ohladi ona se stegne i onda samo zamotate i bacite u smeće. Jednostavno, zar ne?
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus