Nekada se znalo, rerna se čistila posle svake upotrebe, ali danas ljudi imaju manje vremena i ne gube ga na čišećenje. Na taj način se stvaraju tvrdokorne mrlje koje je kasnije mnogo teže očistiti. Ali za sve postoji rešenje. Naš savete je da nabavite jače sredstvo za čišćenje rerne, kao i aluminijumsku foliju.
Sve što treba da uradite jeste da poprskate rernu sredstvom za čišćenje, a onda da po celoj rerni zalepite aluminijumsku foliju. U zavisnosti koliko su tvrdokorne mrlje ostavite da odstoji pola sata do sat vremena. Skinite foliju i ako vidite da su na nekom mestu ostale mrlje, od aluminijumske folije napravite kuglice i pomoću njih oribajte. Na kraju pređite vlažnom krpom i vaša rerna je čista.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća