NAJLAKŠE ČIŠĆENJE ROŠTILJA: Nikad vam ne bi palo na pamet da upotrebite ovu namirnicu, a svi je imaju u kuhinji (VIDEO)

Očistite roštilj uz pomoć jedne namirnice iz domaćinstva.

Shutterstock

Nažalost, ništa ne oduzima radost od sočnog mesa koje se peče na vrelom roštilju, kao što je saznanje da kasnije morate da izribate roštilj. To je neuredan i radno intenzivan proces, a da ne pominjemo činjenicu da je većina tradicionalnih sredstava za čišćenje roštilja toksična i neprijatnog mirisa.

Pa šta ako vam kažemo da postoji super jeftina, netoksična alternativa koja već stoji u vašoj kuhinji?

Sačuvajte dragoceno vreme koristeći crni luk za čišćenje zaprljanog roštilja. Jednostavno istrljajte prepolovljeni luk okrenut nadole na zagrejanoj rešetki da biste uklonili nakupljenu prljavštinu i zrnca.

Najbolje je da prvo zagrejete roštilj da biste sagoreli preostalu hranu. Zatim ga snažno istrljajte lukom zaglavljenim na kraju dugačke viljuške za pečenje. Za dodatnu moć u borbi protiv gljivica, prvo pošpricajte rešetke limunovim sokom ili belim sirćetom. Dodatna kiselost pomaže u procesu čišćenja.

Ne samo da crni luk ima prirodna antibakterijska svojstva, već ako pržite na ćumuru, možete ga baciti direktno u ugalj kada završite da biste dodali aromu svemu što pečete na roštilju.

This browser does not support the video element.

čišćenje roštilja lukom  TikTok/myles.cooks

Izvor: Stvar ukusa