Ukoliko se lepo spakujete, a pogotovo ako imate korpu za piknik (kofer sa pregradama), u prirodi možete imati ručak kao i u luksuznom restoranu.

Osnovna pravila su jednostavna:

- odvojte hladno od toplog.

- sosove, marinade, kremove... sve što može da iscuri, pakujte u teglice (po mogućstvu sa vakuum zatvaračem).

- escajg ponesite od kuće, mada ima i onih koripi za piknik koje sadrže escajg.

- čaše bi bilo bolje (bezbednije) da budu od plastike. Ukoliko biste ipak poneli staklene, najbolje bi bilo da ih nosite u kutiji u kojoj su kupljene (sa pregradama od kartona) ili napravite sami takvu.

- posude sa vakuumskim poklopcima idealne su za izlete, kao i one koje čuvaju toplotu (ako nosite kuvano jelo).

- meso je najbolje da stavite u šerpice koje se slažitu jedna na drugu, a poslednja ima poklopac.

- foliju koristite za pecivo, a aluminijumske kutije za kolače.

- ne zaboravite na salvete, čačkalice, stolnjak, piknik ćebe... kao i kese za đubre.