Ukoliko se lepo spakujete, a pogotovo ako imate korpu za piknik (kofer sa pregradama), u prirodi možete imati ručak kao i u luksuznom restoranu.
Osnovna pravila su jednostavna:
- odvojte hladno od toplog.
- sosove, marinade, kremove... sve što može da iscuri, pakujte u teglice (po mogućstvu sa vakuum zatvaračem).
- escajg ponesite od kuće, mada ima i onih koripi za piknik koje sadrže escajg.
- čaše bi bilo bolje (bezbednije) da budu od plastike. Ukoliko biste ipak poneli staklene, najbolje bi bilo da ih nosite u kutiji u kojoj su kupljene (sa pregradama od kartona) ili napravite sami takvu.
- posude sa vakuumskim poklopcima idealne su za izlete, kao i one koje čuvaju toplotu (ako nosite kuvano jelo).
- meso je najbolje da stavite u šerpice koje se slažitu jedna na drugu, a poslednja ima poklopac.
- foliju koristite za pecivo, a aluminijumske kutije za kolače.
- ne zaboravite na salvete, čačkalice, stolnjak, piknik ćebe... kao i kese za đubre.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem