1.    Za sušenje koristite zdrave, čvrste vrganje. Dobro ih obrišite (nikako ne perite!), prosušite i isecite na tanke listiće.

2.    Složite na čistu rešetku ili krpu i sušite na suncu, iznad peći ili u hladu na promaji. Kad se suše na otvorenom, treba ih pokriti čistom gazom, da bi se zaštitili od muva koje privlači njihov miris.

3.    Vrganji se mogu sušiti i u rerni na temperaturi 50-60 stepeni. Pri tom rerna mora biti otvorena i u nju uperen ventilator koji je uključen za sve vreme sušenja.

4.    Vrganji se suše sve dok ne postanu krti i dok se ukupna težina ne svede na 1/10 početne. Osušene vrganje stavite u čiste tegle i hermetički ih zatvorite. Čuvajte na mračnom i hladnom mestu. Možete da ih pakujete i u papirne kese i tako čuvate.

Napomena: Osušene vrganje potrebno je sačuvati od vlage, jer će se u dodiru s vlagom ubuđati. Dobro osušeni i pravilno čuvani vrganji mogu da se koriste godinu dana.