Patlidžan sa roštilja može biti pravo razočaranje ukoliko se ne griluje na pravi način. Predstavljamo vam nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete dobiti savršeni grilovani patlidžan - ni previše mekan i vlažan, ali ni suv. Tajna je u posebnom načinu grilovanja, ali i u specijalnom prelivu. Ovako pripremljen patlidžan odličan je prilog uz jagnjetinu.
Napravite preliv od maslinovog ulja, meda, kima, mlevenog belog luka i sirćeta, a zatim dodajte so i biber.
Isecite patlidžan na kolutove debljine do 2 cm, i površinu blago zasecite nožem. Na jednu stranu nanesite preliv i tu stranu stavite na roštilj. Pre nego što okrenete patlidžan, nanesite preliv.
Kada je patlidžan pečen, servirajte sa pripremljenim mesom kao salatu ili dodatak uz jelo.
Umesto sitnih kolača za slavu: Suve šljive punjene bademom u čokoladi
Najbolja slavska salata, ide uz pečenje i ribu
Čokoladni kolači Milka kocke
Recept za najmekšu svinjsku kolenicu u pivu
Prelep ruža slavski kolač