Spremanje kolača i torti predstavlja pravu malu umetnost. Ipak ta umetnost nekad zna zadaje prave muke i probleme. Zato vam otkrivamo neke nove sjajne trikove kada je u pitanju pripremanje slatkiša.

Pročitajte i spremajte kolače i torte kao pravi profeseionalac!

1. Mokrim pstom pokupite ljusku jajeta

Ovo se stalno dešava - razbile ste jaje i u činiju je upao i komad ljuske. Pokvasite prst i približite ga komadiću - ljuska će kao magnetom privučena da se zalepi za prst.

2. Špric za dekoraciju kolača i torti

Ako nemate specijalizovani špric, kao alternativu uvek možete da iskoristite medicinski špric.

3. Svežina kolača uz krišku jabuke

Ako želite da vam suvi kolači duže budu sveži i mekani čuvajte ih uplastičnoj kutiji sa poklopcem u koju ćete ubaciti krišku jabuke.

4. Originalno, a jednostavno ukrašavanje kolača

Nemate šlag ili krem kojim ćete ukrasiti svoje mafine? Iskoristite stari komad čipke ili miljea, namestite ga preko kolača i pospite šećerom u prahu. Problem rešen!

5. Dvobojni šlag ukras uz jednostavan trik

Želite da nanesete šlag na svoje kapkejke - iskoristite dve kese i jedan špric i napravite sjajan dvobojni ukras.

6. Omekšajte braon šećer

Ukoliko vam se braon šećer stvrdnuo prebacite ga u keramičku posudu, pokrijte mokrom salvetom i zagrejte u mikrotalasnooj 4-5minuta. Da vam se nikad ne bi stvrdnuo braon šećer ubacite krišku hleba u posudu u kojoj ga čuvate.

7. Zamenite puter avokadom za zdraviju varijantu vaših kolača.

8. Smanjite bilo koji pleh uz pomoć alu folije

Ovo je posebno pogodno za kolače i torte koji zahtevaju tačno određene mere kalupa ili pleha. Iskoristite alu foliju koju ćete presaviti nekoliko puta dok ne postane dovoljno čvrsta da drži testo.

9. Želite savršenu tekstutu kolača ili torti kore za iste

Ispustite pleh sa testom na radnu površinu kao da je vreo.

9. Nemate kalupe za mafine 

Ništa zato! Iskoristite aluminijumske korpice ili obične pairne smestite u poklopce i u njih sipajte smesu.

10. Izbegnite prskanje po kuhinjskim elementima

Dok mutite uz pomoć sjajnog trika sa papirnim tanjirom izbegnite da vam smesa prska po celoj kuhinji. Jednostavno probušite dve rupe kroz koje ćete provući žice za mikser.

11. Napravite svoju kesu za dekoraciju

Da biste to uradili jednostavno koristite kesu za zamrzivač kojoj ćete odseći jedan ćošak u željenom obimu.

12. Kesu stavite u čašu

Da biste najlakše napuniti kesu smestite je u čašu i prebacite krajeve preko ivica. Prvo je napunite, pa tek onda secite ćošak.

13. Smesu za kolačiće podelite na jednake delove izaledite u posudi za led

Tako ćete imati precizno odvojene mere kad abudete hteli da ih spremate sledeći put. Jednostavno povadite sve loptice i smestite ih na pek papir.

14. Nemate korpice, nikakav problem

Okrenite kalupe za kolače naopako, nanesite testo i dobićete sjajne jestive korpice.

Uključite i svoje najdraže u proces pravljenja i dekorisanja poslastica i uz praktične savete napravite fenomenalne kolače i torte koje će svi rado jesti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: mogujatosama.rs