Pripremili ste picu ili naručili a niste pojeli sve. Postoji trik kako da ponovo bude hrskava i ukusna kao prethodnog dana.
Za početak, nikad nemojte koristiti mikrotalasnu. Iskustvo je pokazalo kako će se testo zagrejati, ali biće mekano, a pica će izgubiti ukus.
To ćete izbeći jednostavnim trikom. Stavite picu, bez dodavanja ulja ili bilo kakve druge masnoće u tiganj s neprijanjajućim dnom (teflon ili koji sličan materijal) i ugrejte je na šporetu, na srednje jakoj temperaturi. Kad se sir ugreje i počne se topiti, pica će ponovo imati svež ukus, a testo će biti možda čak i hrskavije nego dan ranije. Jedino pripazite da je ne grejete predugo, da testo ne pocrni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: miss7
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom