Jedan od najstarijih načina čuvana ukusnog voća i uživanja u prijatnom ukusu i u zimskim mesecima je sušenje. Voće u ovom obliku je odlična zamena za grickalice i slatkiše, a sušenjem nastaje visoka koncentracija hranljivih materija, osim vitamina C.
Voće možete sušiti u rerni na temperaturi između 60 i 70 C, ali je potrebno nešto više vremena.
- 6 sati je potrebno za sušenje šljiva, krušaka, nektarina, banana, jabuka
- 8-10 sati se suši grožđe i pomorandže
- 12 sati je potrebno da se osuše trešnje, jagode i breskve.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus