Čak i najobičnija jela uz pomoć posebnih trikova mogu postati pravi specijaliteti.
Primenite savete vrhunskih kulinarskiih stručnjaka i uživajte u pripremi pravih umetničkih dela.
1. "Što je jelo manje veličine, temperatura pečenja treba biti veća. Na primer, ja pripremam čokoladne kolačiće na 260 C za samo 4 minuta. Rezultati su savršeni!" Džim Lehi, pekara Salivan Street u Njujorku.
2. "Začine čuvajte na hladnom, tamnom mestu, nikako blizu šporeta. Začinsko bilje će izgubiti ukus usled vlage, svetlosti i toplote." Rik Tramonto, Tramotno’s Steak & Seafood u Ilinoiosu.
3." Ako pripremate jelo za važne goste, šefa ili za partnera/partnerku, nikada nemojte isprobavati novi recept i nove sastojke u isto vreme." Markus Semjuelson, Red Rooster u Njujorku.
4. "Pastu kuvajte jedan minut kraće nego što piše na pakovanju, a ostatak vremena je pomešajte u tiganju sa sosom." Mario Batali, Iron Chef America.
5. "Posle pripreme jaja na oko, u tiganj sipajte vinsko sirće, a zatim tim sosom prelijte ispržena jaja, to će dati potpuno drugu dimenziju jelu." Didije Elena, kuvar iz Njujorka.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem