Iako mislite da je to nemoguće, prosečna srpska domaćica zna da kad mora od kilo mesa napravi čuda.
Gotovo svaka žena zna kako da "razvuče" namirnice tako da kućni budžet ne oseti, a da ukućani budu zadovoljni jelom.
Recept za faširane šnicle ide otprilike ovako:
"Uzmi kilogram mlevenog mesa i pola odvoji i ostavi sa strane. Sada: onoj drugoj polovini dodaj 1 jaje, sitno iseckan crni luk, dva čena belog luka, dve šnite hleba (potopi u mleko, procediti pa izmrviti u meso), so i biber.
Smesu dobro izmešati pa praviti loptice. Gotove loptice razvij na kuhinjskoj foliji u šnicle pa ih poređaj na tacnu i stavi u zamrzivač da se zalede. Po potrebi zaleđene vaditi iz zamrzivača i pržiti na tiganju.
E sada, onu drugu polovinu mesa opet podeli na dva dela. U jedan deo dodaj 2 glavice crnog luka, 2 krompira pa napravi pitu sa mesom (gotove kore prskaj kiselom vodom i uljem pa dodaj napravljen fil. Kada sve lepo smotaš i staviš u pleh, peci na 200 stepeni oko pola sata).
A onaj ostatak mesa iskoristi za špagete bolonjeze (dodaj još i luk, šargarepu i paradajz sos) i eto ti gotov ručak."
Izvor: stil
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima