Šarena jaja za Uskrs imaće poseban sjaj i drugačije šare ako uljem ne budete mazali ofarbana jaja već ga ovako pomešate!

Ako svake godine pred Uskrs tražite ideje jer želite sasvim drugačiju prazničnu dekoraciju, onda su jaja farbana bojom i uljem savršen izbor za vašu uskršnju korpu, piše Lovesensa.

Prethodnih godina mermerna i ombre jaja bile su omiljeni izbor mnogih kreativnih dama, ali ove godine čuvena TV voditeljka i poznata blogerka Marta Stjuart poigrala se bojama i napravila novi trend u šaranju uskršnjih jaja - ova jaja izgledaju kao da su metalizirana.

Na prvi pogled izrada ove šare deluje komplikovano, ali trik je u jednoj čarobnoj namirnici.

Postupak izrade metaliziranih jaja počinje tako što jaja premažete alkoholnim sirćetom. Glavni trik je to što u farbu za jaja treba dodati kašičicu maslinovog ulja i pomešati sa bojom. Naravno, ulje će isplivati na površinu i zadržati se na njoj.

Jaje stavite u kašiku i polako provucite kroz boju. Mehurići ulja zaštitiće jaje od farbe i dobićete predivne šare.

Ofarbana jaja ostavite da se osuše, a zatim pomoću štapića za uši obojenu površinu jaja premažite gliterom u odgovarajućoj boji, a srebrni gliter postepeno nanesite na belu površinu jajeta.

Najbolji efekat dobićete ako koristite bela jaja.

U video prilogu je prikazan postupak za farbanje jaja mešavinom ulja i farbe, a boja, naravno, može biti po vašem izboru.

Pogledajte video snimak!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Lovesensa.rs