Uskršnja jaja iz godine u godinu sve više liče na mala remek-dela. Uz malo mašte nestaju granice! Evo kako možete napraviti ombre jaja.
Skuvajte jaja i ostavite ih da se ohlade i osuše. U plitku činiju sipajte oko prst do dva vode i dodajte jestive boje u nijansi po želji.
Uzmite jaje u ruku i donji deo umočite u boju sve do dna te držite oko 1 minut (ili malo duže, po potrebi) sve dok ne dobijete željenu jačinu nijanse.
Nakon toga u posudu sipajte još toliko vode koliko ste isprva sipali, pa ponovno umočite jaje do dna te ga tako držite oko 30 sekundi (ili po potrebi nešto duže).
Nakon što ste dobili i drugu nijansu, ako nije prešla polovinu jajeta ponovite postupak.
Pošto obojite jaje preko polovine ostavite ga u posudi pa ulijte vode dok ga u potpunosti ne prekrije. Ostavite da odstoji još 10 do 20 sekundi. Nakon toga izvadite jaje i ostavite da se osuši i dobili ste iznijansirano ombre jaje!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Zadovoljna
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak