Na Veliki petak sve domaćice se trude da ukrase jaja na što inovativnije načine. Nešto što zaista ostavlja utisak u korpi je zlatno jaje.

Da biste uspeli da napravite zlatna jaja, neophodno vam je da budu tvrdo kuvana i po mogućstvu bela. Kao postolje gde će se jaja sušiti dok traje proces farbanja koristite penu u koju su nabodene čačkalice.

Na jaje nanesite lepak i ostavite na postolju da se osuši 30 minuta. Nakon toga, uzmete list zlatne folije (zadržite podlogu od papirnatog dela), a jaje stavite u sredinu lista i lagano zamotajte jaje u celu površinu folije. Zatim sa salvetom istrljajte suvišnu ili neravnu zlatnu foliju.

Posle jaje ostavite da se osuši. Kad je kompletno suvo, a za trajniji efekat jaje možete da premažete lakom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu