Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ofarbajte jaja za Uskrs prirodnim bojama! Evo kako uz pomoć čaja možete ulepšati uskršnju korpu!

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ofarbajte jaja za Uskrs prirodnim bojama! Evo kako uz pomoć čaja možete ulepšati uskršnju korpu!

 Izvor: Foto: Shutterstock

Domaćice više ne žele da farbaju jaja sa bojama punim hemikalija, pa su prešle na prirodnije metode, a to je farbanje čajem. Takvo farbanje je postalo pravi hit.

Da biste ofarbali jaja za Uskrs u različite nijanse, najbolje je da se rukovodite sledećim pregledom boja i nijansi:

Roze jaja: crni čaj i sok od cvekle u razmeri 1 : 1.

Ljubičasta jaja: crni čaj i sok od grožđa u razmeri 1 : 1.

Jarkožuta jaja: senča čaj

Svetložuta jaja: čaj od kamilice

Siva: Čaj od šipka i hibiskusa.

Plava: crni čaj i 1/2 šolje izgnječenih borovnica.

Narandžasta jaja: Rooibos čaj i pola kašičice kurkume

Braon jaja: crni čaj.

shutterstock_1031133442
Izvor: Foto: Shutterstock

Postupak:

U 150 ml proključale vode stavite filter kesicu čaja ili sušene listove čaja i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Izvadite filter kesicu ili procedite čaj, pa ostavite da se ohladi na par minuta. U čaj sipajte kašiku alkoholnog sirćeta i promešajte. Pažljivo kašikom spustite u šolju čaja tvrdo kuvano jaje i ostavite da odstoji u frižideru preko noći. Sledećeg dana izvadite jaje iz čaja i nežno ga posušite papirnim ubrusom. Nemojte trljati jaje ubrusom jer tako možete skinuti boju.

Budite oprezni jer neki biljni čajevi mogu da promene i ukus jaja.

Međutim, pastelne nijanse i rustične dekoracije su toliko u modi da smo sigurni da ćete želeti da isprobate ovu tehniku.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Lepa & Srećna

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti