Ako ste se namučili da napravite ukusno jelo, a ono vam posle par sati pripreme ostane suvo i žilavo, ovo je rešenje za vas.

Ukoliko želite da vam od sada jela s piletinom, ćuretinom ili svinjetinom budu ukusnija nego ikad, a meso mekše od maslaca iskoristite stari recept koji se koristi u celom svetu, a garantuje izvrsne rezultate.

Reč je o umakanju mesa u slanoj vodi s dodatkom određenih začina i namirnica.

Na ovaj način meso upija dodatnu vlagu pa se neće isušiti tokom pripreme, a začini će mu dati snažniju aromu.

Recept za marinadu

Sastojci:

1 šolja vode

3 kašike krupne morske soli

1 kašika šećera

1 listić lovora

Nekoliko zrna krupne soli

Priprema:

U manjoj šerpi zagrejte sve sastojke. Ostavite da voda proključa, pa sklonite sa ringle. Dodajte još 3 šolje hladne vode.

Sveže meso stavite u posudu i prelijte marinadom. Ostavite da odstoji u frižideru par sati, ili preko noći.

Savet:

U marinadu možete dodati još začina po želji (malo rendane kore limuna, pomorandže ili limete, komorač, čili papričice i sveži kumin, ruzmarin, korijander ili cimet).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: zadovoljna.hr