Umesili ste keksiće i nestrpljivo čekate da se ispeku pa da uživate u slatkim plodovima truda. Međutim, kolači nisu ispali baš kao što ste očekivali. Pogledajte šta je uzrok, pa pri sledećem mešenju ispravite greške.
Previše tvrdi kolačići
-previše brašna
-nedovoljno ulja
-testo predugo mešeno
-kolači su se prepekli
Tamni kolačići
-previše šećera
-visoka temperatura pečenja
-kolači su se predugo pekli
Kolačići se previše mrve
-nedovoljno jaja
-nepravilno mešenje
-previše: ulja, šećera, sredstva za narastanje (sode bikarbone, praška za pecivo ili kvasca)
Razliveni, kolači bez forme
-previše: ulja, šećera ili sredstva za narastanje
-nedovoljno brašna
-testo je bilo previše toplo pre pečenja
-temperatura rerne previše niska
-previše ulja u plehu za pečenje
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus