Umesili ste keksiće i nestrpljivo čekate da se ispeku pa da uživate u slatkim plodovima truda. Međutim, kolači nisu ispali baš kao što ste očekivali. Pogledajte šta je uzrok, pa pri sledećem mešenju ispravite greške.
Previše tvrdi kolačići
-previše brašna
-nedovoljno ulja
-testo predugo mešeno
-kolači su se prepekli
Tamni kolačići
-previše šećera
-visoka temperatura pečenja
-kolači su se predugo pekli
Kolačići se previše mrve
-nedovoljno jaja
-nepravilno mešenje
-previše: ulja, šećera, sredstva za narastanje (sode bikarbone, praška za pecivo ili kvasca)
Razliveni, kolači bez forme
-previše: ulja, šećera ili sredstva za narastanje
-nedovoljno brašna
-testo je bilo previše toplo pre pečenja
-temperatura rerne previše niska
-previše ulja u plehu za pečenje
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem