Priprema peciva i nije baš omiljen kulinarski poduhvat nestrpljivih domaćica (i domaćina) zbog čekanja testa da naraste. Ali i za to postoji rešenje. Kvasac koji podstiče narastanje testa najbolje deluje u vlažnim i toplim sredinama.
Zbog toga oblikovano testo stavite bliže izvoru toplote. Idealno je da testo koje narasta stoji blizu rerne koju ste uključuili da se zagreva. Međutim, vodite računa da testo ne bude preblizu izvora toplote jer ćete dobiti suprotan efekat.
Narastanje ćete ubrzati i ako oblikovano testo prekrijete blago navlaženom kuhinjskom krpom. Ovaj postupak, u kombinaciji sa stavljanjem testa na toplo mesto, može ubrzati narastanje testa i pripremu peciva.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stvarukusa.rs
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu