Breskve su mnogima omiljeno letnje voće, ali danas proizvođači i prodavci često ne čekaju da voće sazri, već kad dođemo kući shvatimo da smo kupili plodove koji samo što nam ne polome zube.
Da li ste znali da postoji potpuno prirodan trik da za samo sat vremena omekšate tvrde breskve?
Sve što vam treba jeste papirna kesa i jedna jabuka!
U kesu stavite breskve i jednu jabuku, pa lepo zatvorite da ne ulazi vazduh. Jabuke će brzo početi da ispuštaju etilen, prirodni gas koji ubrzava sazrevanje voća.
Za samo 60 minuta, vaše breske će biti mekane i neverovatno ukusne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stil.kurir.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom