Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

Tajni sastojak koji vam pomaže da domaći mlinci uvek uspeju

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Tajni sastojak koji vam pomaže da domaći mlinci uvek uspeju

Izvor: Foto: Shutterstock

Miris domaćeg testa nas uvek vrati u detinjstvo i na porodične ili praznične ručkove kod bake i deke.

Sastojci:

500 g oštrog brašna

5 jaja

1 kašika maslinovog ulja

2 kašike mineralne vode

so

Priprema:

Umesite glatko testo i pustite ga da odstoji pola sata. Razvaljajte ga u duge i tanke trake uz pomoć mašine za testo ili valjka. Mlince položite na papir za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C sve dok ne porumene, otprilike pet minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: gastro.24sata.hr

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti