Miris domaćeg testa nas uvek vrati u detinjstvo i na porodične ili praznične ručkove kod bake i deke.
Sastojci:
500 g oštrog brašna
5 jaja
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike mineralne vode
so
Priprema:
Umesite glatko testo i pustite ga da odstoji pola sata. Razvaljajte ga u duge i tanke trake uz pomoć mašine za testo ili valjka. Mlince položite na papir za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C sve dok ne porumene, otprilike pet minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: gastro.24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus