Mnoge domaćice kada kuvaju krompir prvo stave vodu na šporet da provri, posole je, zatim ogule krompir, pa ga ubace u ključalu vodu. Moguće da je to najpraktičniji način jer vam štedi vreme, ali je pogrešan. Tada će vam se krompir raspasti ili ostati polutvrd.
Naseckani krompir bi trebalo da stavljamo u hladnu vodu i to iz dva jaka razloga:
Prvo, ako krompir ubacite u vrelu vodu spolja će se vrlo brzo skuvati, ali sredina se ne može tako brzo zagrejati pa će joj trebati više vremena.
Rezultat: ili će se spoljni delovi početi da se raspadaju ili će sredina ostati poluživa. Ovo važi i kada kuvate cele krompire. Ako ih stavite u hladnu vodu postepeno će se i ravnomerno zagravati, pa tako ravnomerno i skuvati.
A ušteda vremena? Dok se voda polako zagrava, možete pripremati druge namirnice za ručak. Ipak, vreme je na vašoj strani i ovako: krompiru koji je stavljen u hladnu vodu treba manje vremena da se skuva!
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem