Ovi trikovi će vam pomoći u kuvanju i kuhinjskim aktivnostima. Uz pomoć njih uštedećete vreme i novac!

Brzi način da napravite mekani puter

Ako pravite testo i treba vam mekani puter, narendajte ga na krupnu stranu rendea i biće mekan i pogodan za mešenje testa.

Mekani medenjaci

Ako su medenjaci nakon pečenja jako tvrdi, stavite keksiće u limenku, a zatim stavite malo kore od jabuka. Zamenite svakih nekoliko dana. Medenjaci će biti savršeno mekani!

Kako brzo zgustiti sos?

Jedan od načina zgušnjavanja sosa je prženje pšeničnog brašna i maslaca u količini 1:1. Ako želite da zgustite supu ili lagani sos, brašno kratko pržite da ne bude sirovo. Međutim, ako ćemo pripremiti tamni sos, brašno možemo više propržiti što će pružiti boju i ukus sosu.

Da banane ne bi pocrnele

Vrlo često, nakon što kupite banane i donesete ih kući, voće počinje brzo da tamni i kvari se. Kako to sprečiti? Samo zamotajte njihove peteljke plastičnom folijom.

Umutite šlag

Šlag će se dobro umutiti ako je mleko ili voda prethodno dobro ohlađena, a prilikom mućenja dodajte prstohvat soli. Takođe je važno da se ohladi posuda sa šlagom. I nikada ne postavljajte mikser na najveću brzinu, jer ćete umesto pene napraviti puter.

Uvek svetle pečurke

Ako želite da pečurke izgledaju lepo u salatama, nakon čišćenja ih potopite limunovim sokom. Neće potamniti. Isto se odnosi na rendanu ili sitno seckanu jabuku, krušku, bananu i celer.

Da hleb duže ostane svež

Hleb će ostati duže svež kada stavite svežu jabuku u posudu u kojoj je hleb.

Više limunovog soka

Stavite limun na ravnu površinu i na trenutak ga valjajte rukom. Zahvaljujući tome. Rezultat - više soka od jednog limuna.

Zubni konac poput noža

Ako želite da izrežete tortu na savršeno jednake delove, koristite zubni konac. Prvo odredite polovinu, označite čačkalicama. Zategnite konac i polako isečite mekanu tortu na dve polovine. Slično tome, možete da isečete i druge meke proizvode (npr. sir).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: ženski magazin