Svaki “roštilj majstor” zna da marinada daje veliki doprinos ukusu jela, ali i omekšavanju mesa.
Marinada za jagnjeće ili teleće kotlete
Sastojci:
2 1/2 cm izrendanog đumbira (koren ili u prahu)
1 struk praziluka
1 solja belog vina
1 cen belog luka
izrendana kora i sok od jednog limuna
Sve sastojke pomesati i preliti preko pripremljenog mesa.
Marinada za raznjiće
Sastojci:
1 crni luk sitno isečen
2 kašike sitno isečenog đumbira
1 kašičica kurkume
1 kašičica karija
1/4 kašičice mlevenog indijskog oraščića
200 g kiselog mleka
Staviti luk i ostale sastojke u blender, dodati kiselo mleko i blago promešati. Dodati meso.
Marinada za svinjske krmenadle
Sastojci:
1/2 šolje ulja
1/4 šolje jabukovog sirćeta
1/4 šolje vinjaka
1/4 šolje mlevenog kima
1 kašika meda
1 kašika crnog mlevenog bibera
Sve sastojke sjediniti i preliti preko mesa.
Marinada za ribu i morske proizvode
Sastojci:
1 šolja belog vina
1/2 šolje soka od limuna
2 kašike vinskog sirćeta
2 kašike maslinovog ulja
so
biber
Ostaviti ribu u marinadi pokrivenu celu noc. Riba mora biti sasvim sveža. Marinada ima efekat kuvanja, jer se riba više ne obrađuje, lepo se ocedi, iseče i servira uz garnir po želji.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem