I dok je ljuštenje krompira ili krastavaca prilično jednostavno, ljuštiti đumbir zbog nepravilnog oblika mnogo je složeniji posao koji zahteva dodatno vreme.
Na internetu već postoje razni trikovi koji bi trebalo da olakšaju ljuštenje ove zdrave namirnice: „Prvo ga zamrznite“. „Ogulite đumbir kašikom“. „Pomozite sebi s aparatom za čišćenje krompira“ – ovo su samo neki od predloga.
Međutim, iskreno, ništa ne pomaže. Kako bi bilo da vam kažemo da uopšte ne morate ljuštiti đumbir? Žuta „pulpa“ prekrivena je tankom, braon korom koja je toliko tanka da je nećete osetiti ni u jelima. Neoljušteni đumbir lako se narenda, nasecka ili reže i koristi u jelima kao i prethodno oljušteni. Takođe, moramo reći da preporučujemo koru đumbira samo sa svežim đumbirom, ali ako ga imate u frižideru neko vreme (čitajte: ni ne sećate se kada ste ga kupili), ogulite ga ili bolje bacite.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem