Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da omekšate stvrdnuti hleb

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Povratite svežinu starom hlebu pomoću jednostavnih trikova.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ne morate bacati bajati hleb - primenite naše savete i ponovo uživajte u mekanim kriškama.

Postoji više načina da omekašte stvrdnuti hleb.

Prvi način je omekšavaje u rerni. Rernu zagrejte na 180 stepeni, a hleb umotajte u vlažnu krpu. Stavite umotan hleb u zagrejanu rernu na 5-10 minuta.

Hleb možete smekšati i u mikrotalasnoj rerni. Poprskajte ga vodom (nemjte natapati hleb) i uvijte u papirni ubrus. Zatim ga stavite u mikrotalasnu rernu uključenu na najveću jačinu oko 10 sekundi.

Na ove načine možete omekšati i druga peciva.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti