Ne morate bacati bajati hleb - primenite naše savete i ponovo uživajte u mekanim kriškama.
Postoji više načina da omekašte stvrdnuti hleb.
Prvi način je omekšavaje u rerni. Rernu zagrejte na 180 stepeni, a hleb umotajte u vlažnu krpu. Stavite umotan hleb u zagrejanu rernu na 5-10 minuta.
Hleb možete smekšati i u mikrotalasnoj rerni. Poprskajte ga vodom (nemjte natapati hleb) i uvijte u papirni ubrus. Zatim ga stavite u mikrotalasnu rernu uključenu na najveću jačinu oko 10 sekundi.
Na ove načine možete omekšati i druga peciva.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus