Bliži nam se Uskrs i omiljena aktivnost tog praznika - farbanje jaja.
Ali, pored lepog izgleda uskršnjih jaja, važno je da vodimo računa i o zdravlju. Pošto farbana jaja uglavnom dugo stoje - prvo čekajući od petka do nedelje, a zatim stoje na stolu dok se ne pojedu (bar 2-3 dana), prenosimo vam nekoliko najvažnijih saveta za kupovinu:
- Kupujte čista i neoštećena jaja
- Najbolje ih je kuvati 12 minuta od trenutka ključanja
- Ako ne farbate jaja prirodno (namirnicama), kad kupujete boje u kesicama, uzimajte one koje su označene kao prehrambene boje
- Sirova jaja su potencijalan izvor salmonele, pa se savetuje da ih pre kuvanja i ukrašavanja operete mlakom vodom
- Ofarbajte onoliko jaja koliko ste sigurni da će se pojesti kako ih ne biste posle bacali
- Jaja koja su ofarbana, neoljuštena i bez oštećene ljuske, a stoje nekoliko sati na sobnoj temperaturi ili su nekoliko puta vađena iz frižidera, trebalo bi da pojedete u roku od jednog do dva dana
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom