Čišćenje nikome nije omiljena aktivnost, zato iskoristite ove trikove da uštedite vreme i trud!
Kako da lako očistite nataloženu prljavštinu
Da biste očistili taj sloj ulja koji se nedeljama skupljao na površinama u kuhinji, koristite krpu od mikrofibera koju ćete stalno potapati u vrelu vodu. Toplotom ćete omekšati stvrdnuto ulje, pa što je voda toplija, to bolje.
Kako da očistite taloge iz šupljina aparata
Da biste očistili osušenu prljavštinu iz šupljina u različitim aparatima - na primer, miksera, u koje su se ulepili brašno, jaje, kakao - koristite čačkalicu ili iglu. Iščeprkajte svu prljavštinu i onda obrišite aparate vlažnom krpom.
Kako da brzo odstranite kuhinjske mirise
Ako je posle ručka u kuhinji ostao miris prženja, skuvajte malo alkoholnog sirćeta. Pustite ga da vri neko vreme, potom ugasite ringlu i ostavite. Ovo će upiti sve neprijatne mirise.
Kako da se rešite vinskih mušica
Prepolovite 2-3 limuna i stavite ih na rešetku u rerni. Ostavite rernu otvorenu nekoliko sati ili preko noći. Ujutro zatvorite rernu i uključite je. Potom je ostavite da se ohladi, bacite limunove i prebrišite rernu. Mušice će nestati, a vaša kuhinja mirisati predivno!
Kako da kuhinjsku sudoperu učinite ponovo belom
Kad god vam preostane limuna od kuvanja ili ceđenja, pre nego što ga bacite, pospite malo sode bikarbone po sudoperi i onda iskoristite polovinu limuna kao sunđer. Tako ćete sačuvati sunđer od kuhinjskih bakterija, a i izbeliti sudoperu.
Kako da očistite fuge
Ako imate ravne pločice, pospite sodu bikarbonu duž fuga, potom preko nje sipajte ili poprskajte alkoholno sirće, i gledajte magiju! Za vertikalne pločice napravite gustu smesu sode bikarbone i malo vode, nanesite na fuge, ostavite malo i onda poprskajte sirćetom. Nakon što ste ostavili ovo par minuta, očistite fuge četkicom za zube.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus