Iako se čini da cediljke uglavnom izgledaju isto, postoji nekoliko karakteristika koje prave važnu razliku.

Veličina i raspored rupica kroz koje prolazi tečnost igraju najvažniju ulogu. Najidealnije su cediljke od nerđajućeg čelika i sa što više "rupica". Pored najčešće upotrebe - u ceđenju testenine, cediljke su korisne i za pranje raznih vrsta voća i povrća.

U zavisnosti od materijala od kog je napravljena, cediljku možete postaviti direktno u lonac ili šerpu i tako kuvati hranu, ali u tom slučaju obavezno koristite i poklopac. Možete je koristiti i za čuvanje i odlaganje osetljivog voća i povrća, njihov rok trajanja biće produžen zbog otvora koji omogućavaju cirkulaciju vazduha namirnicama osetljivim na vlagu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Oklagija/stvar ukusa