Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savršen trik: Kako da napravite dobru zapršku za pasulj

Savršen trik: Kako da napravite dobru zapršku za pasulj

 Kako da se pasulj brže skuva Izvor: Shutterstock

Možete zapržiti pasulj na nekoliko načina, a svaki način ima svoje tajne. U nekim krajevima, zaprška se pravi sa svinjskom mašću, u drugim sa slaninom, a u nekim u zapršci čak i nema brašna.

  • Klasična zaprška za pasulj i sočivo se pravi od ulja (masti), brašna i aleve paprike. Priprema je laka – brašno se uprži do zlatne boje, doda se aleva paprika i polako se razredi sa delom čorbe. Nakon toga se sve sipa u pasulj i prema želji se ostavlja još nekoliko minuta na vatri.
  • Možete zapržiti pasulj i na drugi način. Prvo treba da ga skuvate potpuno. Nakon toga, u drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, dodajte mleveni paradajz i alevu papriku. Kada voda ispari, dodaje se malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Jelo se prži dok se ne zgusne.
  • U nekim kajevima severne Bugarske, za pasulj se pravi zaprška bez brašna. Prvo se pasulj skuva. U međuvremenu se u drugoj posudi ugreje ulje ili mast. Rešetkastom kašikom se vadi pasulj i stavlja se u ulje, a u isto vreme se lagano pritiska. Na ovaj način se prebaci kompletan pasulj. Začini se nanom, čubrom, alevom paprikom i poslužuje se.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti.rs

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti