Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

BRZO I JEDNOSTAVNO: Kako se karamelizuje luk

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

BRZO I JEDNOSTAVNO: Kako se karamelizuje luk

Izvor: Foto: Shutterstock

Jednostavan trik koji ćete lako zapamtiti.

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

3 velika crna ili crvena luka

2 kašike smeđeg šećera

2 kašike balzamiko sirćeta

so

Priprema:

1. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi u šerpi, dodajte luk i so, pa dobro izmešajte. Smanjite temperaturu na najniže i dinstajte luk mešajući povremeno 15 do 20 minuta dok ne omekani. (Pazite samo da ne izgore).

2. Kada je luk omekšao, dodajte šećer i sirće. Nastavite dinstati, mešajući povremeno, još 8 do 10 minuta. Možete ga koristi odmah ili čuvati u dobro zatvorenoj teglici ili hermetički zatvorenoj posudi u frižideru.

3. Možete ga poslužiti i uz roštilj, ali i preko zalogajčića sa suhomesnatim proizvodima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: lifepressmagazin.com

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti