Jednostavan trik koji ćete lako zapamtiti.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
3 velika crna ili crvena luka
2 kašike smeđeg šećera
2 kašike balzamiko sirćeta
so
Priprema:
1. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi u šerpi, dodajte luk i so, pa dobro izmešajte. Smanjite temperaturu na najniže i dinstajte luk mešajući povremeno 15 do 20 minuta dok ne omekani. (Pazite samo da ne izgore).
2. Kada je luk omekšao, dodajte šećer i sirće. Nastavite dinstati, mešajući povremeno, još 8 do 10 minuta. Možete ga koristi odmah ili čuvati u dobro zatvorenoj teglici ili hermetički zatvorenoj posudi u frižideru.
3. Možete ga poslužiti i uz roštilj, ali i preko zalogajčića sa suhomesnatim proizvodima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: lifepressmagazin.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus