Ne možete da napravite savršeno pohovano meso? Internet je prepun saveta, ali ponekad samo hrabro eksperimentisanje dovodi do najboljih rezultata. I zato smo se upustili u avanturu otkrivanja tajne najsočnijeg pohovanog mesa i otkrili je. Krije se, sasvim neočekivano - u mleku.
Kada pripremte piletinu ili ćuretinu, pre paniranja i soljenja, meso potopite u posudu s mlekom na barem pola sata. Mleko će omekšati meso, a kada ga ispečete, ono će biti sočnije i bogatije.
Takođe, odlična ideja je da u prezle dodate malo začina, parmezana ili susama. Odaberite samo jedan od predloženih dodataka. A ako želite stvarno hrskavo pohovano meso, deo prezli zamenite usitnjenim kukuruznim pahuljicama.
Harmonika pita sa paradajzom, lukom i kačkavaljem
Gazirani domaći sok od zove
Kroasani sa prelivom od meda – zdravija verzija omiljenog peciva
Domaći turski sladoled sa 3 ukusa - čokolada, višnja i kikiriki
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara