Jelo vam je bezokusno? Profesionalni kuvari tvrde da vam najverojatnije nedostaje soli. Čudno, ali istinito, ljudi kada kuvaju premalo pažnje posvećuju začinima, a onda su nezadovoljni dobijenim ukusom.
U profesionalnoj kuhinji jelo se soli u fazama tokom kuvanja i non-stop se isprobava kako bi konačni rezultat bio zadovoljavajući.
Niste i dalje zadovoljni ukusom? Dodajte malo šećera.
Šećer uravnotežuje ukuse u loncu, a pogotovo ako kuvate s nedovoljno zrelim paradajzom, šargarepom ili cveklom.
Jelo ima dobru ravnotežu slatkoće i slanoće, ali još uvek niste zadovoljni rezultatom? Hrana vam je bezlična? Sipajte malo limunovog soka po obroku. Bićete zapanjeni koliko malo svežeg limunovog soka može napraviti razliku u ukusu.
Kuvate umak, ali niste zadovoljni dubinom ukusa? Možda vam je ono najfinije ostalo zalepljeno za dno lonca. Uvek deglazirajte tiganj s malo vina ili bujona i tako ćete dobiti bazu za fini umak.
Na kraju kuvanja dodajte kockicu hladnog maslaca kako bi umak postao sjajan i gladak. I to je sva mudrost!
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem