Jelo vam je bezokusno? Profesionalni kuvari tvrde da vam najverojatnije nedostaje soli. Čudno, ali istinito, ljudi kada kuvaju premalo pažnje posvećuju začinima, a onda su nezadovoljni dobijenim ukusom.

U profesionalnoj kuhinji jelo se soli u fazama tokom kuvanja i  non-stop se isprobava kako bi konačni rezultat bio zadovoljavajući.

Niste i dalje zadovoljni ukusom? Dodajte malo šećera.

Šećer uravnotežuje ukuse u loncu, a pogotovo ako kuvate s nedovoljno zrelim paradajzom, šargarepom ili cveklom.

Jelo ima dobru ravnotežu slatkoće i slanoće, ali još uvek niste zadovoljni rezultatom? Hrana vam je bezlična? Sipajte malo limunovog soka po obroku. Bićete zapanjeni koliko malo svežeg limunovog soka može napraviti razliku u ukusu.

Kuvate umak, ali niste zadovoljni dubinom ukusa? Možda vam je ono najfinije ostalo zalepljeno za dno lonca. Uvek deglazirajte tiganj s malo vina ili bujona i tako ćete dobiti bazu za fini umak.

Na kraju kuvanja dodajte kockicu hladnog maslaca kako bi umak postao sjajan i gladak. I to je sva mudrost!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr