Jelo vam je bezokusno? Profesionalni kuvari tvrde da vam najverojatnije nedostaje soli. Čudno, ali istinito, ljudi kada kuvaju premalo pažnje posvećuju začinima, a onda su nezadovoljni dobijenim ukusom.
U profesionalnoj kuhinji jelo se soli u fazama tokom kuvanja i non-stop se isprobava kako bi konačni rezultat bio zadovoljavajući.
Niste i dalje zadovoljni ukusom? Dodajte malo šećera.
Šećer uravnotežuje ukuse u loncu, a pogotovo ako kuvate s nedovoljno zrelim paradajzom, šargarepom ili cveklom.
Jelo ima dobru ravnotežu slatkoće i slanoće, ali još uvek niste zadovoljni rezultatom? Hrana vam je bezlična? Sipajte malo limunovog soka po obroku. Bićete zapanjeni koliko malo svežeg limunovog soka može napraviti razliku u ukusu.
Kuvate umak, ali niste zadovoljni dubinom ukusa? Možda vam je ono najfinije ostalo zalepljeno za dno lonca. Uvek deglazirajte tiganj s malo vina ili bujona i tako ćete dobiti bazu za fini umak.
Na kraju kuvanja dodajte kockicu hladnog maslaca kako bi umak postao sjajan i gladak. I to je sva mudrost!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus