Odlični trikovi koji će poboljšati ukus bilo koje hrane
Jelo vam je bezokusno? Profesionalni kuvari tvrde da vam najverojatnije nedostaje soli. Čudno, ali istinito, ljudi kada kuvaju premalo pažnje posvećuju začinima, a onda su nezadovoljni dobijenim ukusom.
U profesionalnoj kuhinji jelo se soli u fazama tokom kuvanja i non-stop se isprobava kako bi konačni rezultat bio zadovoljavajući.
Niste i dalje zadovoljni ukusom? Dodajte malo šećera.
Šećer uravnotežuje ukuse u loncu, a pogotovo ako kuvate s nedovoljno zrelim paradajzom, šargarepom ili cveklom.
Jelo ima dobru ravnotežu slatkoće i slanoće, ali još uvek niste zadovoljni rezultatom? Hrana vam je bezlična? Sipajte malo limunovog soka po obroku. Bićete zapanjeni koliko malo svežeg limunovog soka može napraviti razliku u ukusu.
Kuvate umak, ali niste zadovoljni dubinom ukusa? Možda vam je ono najfinije ostalo zalepljeno za dno lonca. Uvek deglazirajte tiganj s malo vina ili bujona i tako ćete dobiti bazu za fini umak.
Na kraju kuvanja dodajte kockicu hladnog maslaca kako bi umak postao sjajan i gladak. I to je sva mudrost!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr