Ne morate više da izbegavate prženje hrane zato što ne želite da ulje prska po kuhinji.
Do prskanja ulja dolazi kada vlaga u hrani dođe u kontakt s vrelim uljem. Zbog toga, najpre dobro osušite namirnice pre stavljanja u tiganj sa zagrejanim uljem. Takođe, izaberite što dublji tiganj da biste izbegli prskanje ulja po šporetu.
Kada u tiganj sipate ulje, dodajte i malo soli ili cimeta pre zagrevanja i tako ćete smanjiti prskanje ulja tokom prženja hrane.
Ne brinite, cimet neće uticati na aromu namirnica, a vaša kuhinja će biti čistija.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus