Ne morate više da izbegavate prženje hrane zato što ne želite da ulje prska po kuhinji.
Do prskanja ulja dolazi kada vlaga u hrani dođe u kontakt s vrelim uljem. Zbog toga, najpre dobro osušite namirnice pre stavljanja u tiganj sa zagrejanim uljem. Takođe, izaberite što dublji tiganj da biste izbegli prskanje ulja po šporetu.
Kada u tiganj sipate ulje, dodajte i malo soli ili cimeta pre zagrevanja i tako ćete smanjiti prskanje ulja tokom prženja hrane.
Ne brinite, cimet neće uticati na aromu namirnica, a vaša kuhinja će biti čistija.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem