Uštipci su fantastični za klasičan doručak, kojim možete da obradujete drage osobe.

U večini slučajeva kod pripreme uštipaka, oni su masni. Upravo zbog toga, većina osoba izbegava da ih pravi, jer je u današnje aktuelno da stavljamo akcenat zdrave ishrane.

Jedan od pametnih načina za pripremanje idealnih uštipaka je upotreba sode ili praška za pecivo, ali ne rastvaranjem u kiselom mleku, već da se proseju zajedno sa brašnom.

Prašak za pecivo ili soda ne treba da se dodaju ni direktno u jaja. Na taj način uštipci neće upijati višak masnoće kod prženja u dubokom ulju.

Brašno treba da bude prosejano nekoliko puta. Na taj način će testo biti vazdušasto.

Kako vaši uštipci ne bi bili masni, kada ih stavljate da se prže, ulje treba da bude dovoljno zagrejano. Kada je ulje dovoljno zagrejano, ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava da testo upije višak masnoće.

U suprotnom slučaju uštipci će upiti mnogo ulja, postaće teški i neće moći da se dobro isprže.

Još jedan od uslova je da ima dovoljno ulja - ne previše, ali ni premalo.

Kada izvadite gotove uštipke, stavljajte ih u posudu u koju ste stavili salvetu ili ubrus. Na taj način će papir upiti višak masnoće od uštipaka.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti