Kada ste poslednji put zavirili ispod kuhinjskog aspiratora i proverili filtere?

Ako je prošlo dosta vremena ili to nikada niste uradili ovo neće biti lak posao. Svrha filtera je prikupljanje masti, pa ako vaš aspirator ne obavlja svoj posao dobro, najverovatnije se zapušio od previše masnih naslaga.

Osim toga, tokom vremena, masnoća može blokirati rad filtera, pa je izuzetno bitno da povremeno očistite sve filtere. Srećom, čišćenje može biti jednostavno.

Ovaj vodič će vam pokazati kako da očistite filter u sudoperi s vrelom vodom, sodom bikarbonom i sredstvom za pranje sudova. Neki se filteri mogu prati u mašini za pranje posuđa, ali zavisno od toga koliko je vremena prošlo od poslednjeg čišćenja, odnosno koliko slojeva imaju masne naslage.

Sastojci:

  • baš vruća voda
  • kvalitetno sredstvo za pranje sudova
  • soda bikarbona
  • neabrazivna četka za četkanje
  • ubrusi

Priprema: Skinite filtere sa aspiratora, zatim napunite sudoperu ili posudu vrelom vodom. Što je voda toplija, to je delotvornija. Dodajte sodu bikarbonu, oko pola šoljice i sredstvo za pranje sudova. Prođite četkom po vodi, sve dok ne postane penasta. Potopite masne filtere u vodu. Pustite ih da se natapaju bar 10 minuta.

Očistite filtere Nakon natapanja prođite neabrazivnom četkom za čišćenje i očistite filtere. Ako je potrebno, dodajte još sredstva za pranje sudova na vašu četku tokom pranja.

Isperite i osušite filtere Temeljno isperite filtere u toploj vodi i osušite ubrusom ili čistom krpom. Vratite čiste filtere i ponovite ceo postupak, ako je potrebno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: jutarnji.hr