Nakon kraja radnog vremena trčite u prodavnicu, onda kući i nakon toga odmah stajete pored šporeta i provodite iduća dva sata kuvajući, na kraju od umora i gladi više niti možete niti želite da jedete. Ali to ne mora više da bude slučaj.
Ko kaže da kuvanje kasnog ručka ili večere nakon posla mora biti dugotrajan i mukotrpan posao. Uz ovih nekoliko trikova, kuvanje će biti lakše negoikada, s time da se neće narušiti kvalitet vaše ishrane.
Kupljeno pečeno pile
Već ispečeno pile, koje ste pokupili na brzinu pri povratku s posla možete iskoristiti na brojne načine. Samo zato što ste kupili već pečeno celo pile, ne znači da ga morate jesti u tom obliku, već vam ono može poslužiti kao osnova za pravi obrok.
Na primer, naseckajte meso i pomešajte ga s radičem i slanim sirom i to vam može biti sjajan prilog. Iseckanu piletinu možete pomešati i s kuvanom testeninom i lukom ili pak ubaciti u supu. Ako baš to sve propadne, uvek možete komad pilećeg mesa ubaciti između dve kriške hleba, dodati malo salate i pojesti zdrav i hranljiv sendvič.
Napravite veću količinu sosa
S obzirom na vaš ukus, napravite veću količinu zelene ili crvene salse ili drugog pikantnog sosa, a deo možete i smrznuti. Upravo će vam taj prilog sjajno koristiti ako nakon posla na brzinu kupite komad pečenog lososa ili pilećih prsa.
Skuvajte žitarice unapred
Veče pre skuvajte pirinač, ječam ili već žitaricu koju volite jesti. Kada se ohladi, stavite je u plastičnu posudu s poklopcem i stavite u frižider. Sutradan kada se vratite s posla jednostavno je samo zagrejte i već ćete imati temelj za obrok. Istu stvar možete učiniti i sa sočivom i pasuljem.
Riba
Kupite malo veće količine ribe, očistite je i stavite u zamrzivač. Naime, retko koja zdrava namirnica može biti tako brzo gotova kao riba. Jednostavno komad ribe prepecite na tiganju ili stavite u rernu s malo soli i maslinovog ulja.
Uvek imajte lisnato testo pri ruci
Lisnato testo zaista je tajno oružje brzog kuvanja. Naime, na njega može ići sve, od slanog do slatkog i može poslužiti u svakoj prilici.
Ponekad pojedite i sirovo povrće
Povrće kao što je kelj ili čak i prokelj ne morate nužno uvek kuvati. Dovoljno je da ga na sitno isečete i pokapate limunovim sokom da omekša.
Izbegavajte recepte i spiskove za kupovinu
Nemojte se opterećivati da svaki dan morate imati večeru koja ima glavni deo i prilog. Usput kupite ono što vam se jede – ko kaže da morate jesti meso i krompir svaki dan. Možda vam se danas baš jede sendvič od avokada i nekoliko meko kuvanih jaja.
Jaja
Imajte na umu da jaja nisu samo za doručak. Omlet sa sirom, s raznim povrćem kao što je sveži spanać, uz čašu svežeg isceđenog soka ili pak vina – zaista odlična kombinacija za kraj radnog dana.
Izvor: tportal.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus