Savremena žena je uvek u potrazi za novim savetima i idejama za efikasnije i brže čišćenje površina u svom domu.

Međutim ponekad nisu potrebna nova rešenja, jer postoji čitav niz starih trikova koje su koristile još bake naših baka, a koji su i više nego učinkoviti.

Majonez uklanja tragove vode na drvetu 

Sećate li se onih neprivlačnih prstenova koji ostaju na drvenim površinama vašeg nameštaja, kada se voda sliva niz čašu? Sve što vam treba da biste ih uklonili je malo vašeg omiljenog namaza sa sendvič. Majonez nanesite na suvu krpu i tretirajte datu površinu. Za nekoliko minuta krug će nestati.

Uklonite rđu sa metalnih delova uz pomoć specijalnog miksa 

Malo limunovog soka i svinjske masti će učiniti da rđa sa metalnih delova u vašem okruženju nestane. Limunska kiselina u prahu je idealna za pravljenje ovog miksa a doslovno će pojesti rđu.

Krastavac briše tragove ogrebotina sa zidova

Osim za vašu omiljenu salatu, krastavac možete iskoristiti i da uklonite sitne tragove ogrebotina na zidovima u vašem stanu. Tragovi koje često naprave nasloni stolica nestaju poput magije uz spolju stranu kore krastavca.

Miks soli i limuna protiv masnoće

Magični trik koji će vam pomoći da se brzo i lako oslobodite tragova zagorele masnoće koja prekriva vaš šporet i mikrotalasnu dolazi u vidu miksa soli i limuna. So deluje kao abrazivno sredstvo a limunska kiselina pomaže razlaganju čestica masnoće.

Masnoću sa tepiha očistite uz pomoć soli i alkohola 

Nije potrebno da vaš novi tepih nosite na hemijsko čišćenje nakon što je masnoća od ručka ostavila trag na njemu. Umesto toga napravte miks koji uključuje ¼ soli i ¾ alkohola i nanesite na masni deo. Smesa treba da bude gusta i naneta obilno na datom mestu.

Dlake ljubimaca uklonite kuhinjskim rukavicama 

Nemate više nastavaka za roler koji sakuplja mačije dlake? Nikakav problem! Iskoristite svoje kuhinjske rukavice. Jednostavno sakupite dlake od svojih ljubimaca sa ovim rukavicama sa svih površina i isperite ih pod mlazom vode.

Komade razbijenog stakla pokupite parčetom hleba

Ako ste ikad bili u prilici da ispustite čašu i ona se razbije u hiljade komadića, onda znate koliko je teško pokupiti svaki pa i najmanji komadić. One veće komade lako rešavate uz pomoć metlice ali šta je sa sitnim? Iskoristite parče hleba da biste njih pokupili.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa  *Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: ženski magazin