Danas se ova namirnica nalazi u mnogim dijetama kao osnovni sastojak. Ali kako da izaberete pravi sitan sir i na šta treba da obratite pažnju, kada ga kupujete?
Ima nekoliko saveta, kojih treba da se pridržavate kod izbora dobrog sitnog sira.
Prvo, pročitajte sastav proizvoda. Prisustvo mleka i sirišta je neophodno i obavezno.
Sitan sir treba da odgovara standardima i njegov rok trajanja ne treba da bude veći od 5 dana. Tako da posebno obratite pažnju na datum proizvodnje.
U zamrzivaču, sitni sir može da se čuva 2-3 nedelje. Pažljivo proučite cenu proizvoda - pakovanje od 200 grama ne može biti jeftinije od pola litra mleka.
Nije uvek moguće da vizuelno procenite kvalitet sitnog sira. Kako bi odredili prisustvo biljnih masnća, neophodno je da sitni sir ostavite na sobnoj temperaturi jedan dan. Ako se boja namirnice ne promeni, a on sam postane kiseliji, to je dokaz da je prirodan.
Možete proveriti i da li sitni sir ima u sebi skroba. Potrebno je da preko sira dodate nekoliko kapi joda. Ako boja ostane braon, onda je sir prirodan.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus