Danas se ova namirnica nalazi u mnogim dijetama kao osnovni sastojak. Ali kako da izaberete pravi sitan sir i na šta treba da obratite pažnju, kada ga kupujete?
Ima nekoliko saveta, kojih treba da se pridržavate kod izbora dobrog sitnog sira.
Prvo, pročitajte sastav proizvoda. Prisustvo mleka i sirišta je neophodno i obavezno.
Sitan sir treba da odgovara standardima i njegov rok trajanja ne treba da bude veći od 5 dana. Tako da posebno obratite pažnju na datum proizvodnje.
U zamrzivaču, sitni sir može da se čuva 2-3 nedelje. Pažljivo proučite cenu proizvoda - pakovanje od 200 grama ne može biti jeftinije od pola litra mleka.
Nije uvek moguće da vizuelno procenite kvalitet sitnog sira. Kako bi odredili prisustvo biljnih masnća, neophodno je da sitni sir ostavite na sobnoj temperaturi jedan dan. Ako se boja namirnice ne promeni, a on sam postane kiseliji, to je dokaz da je prirodan.
Možete proveriti i da li sitni sir ima u sebi skroba. Potrebno je da preko sira dodate nekoliko kapi joda. Ako boja ostane braon, onda je sir prirodan.
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun