Puding je idealna poslastica - veoma je ukusan, nije skup, a i lako se pravi. Međutim, može se desiti da vam uživanje u ovom slatkišu pokvare grudvice.
Evo nekoliko saveta za pripremu besprekornog pudinga. Inače, ovi saveti važe i kada pripremate fil za tortu s pudingom.
Naime, razmućeni prah pudinga nemojte sipati u mleko koje vri, već neposredno pre vrenja. Šerpu s mlekom sklonite s ringle i sipajte puding u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Šerpu zatim vratite na ringlu, ali smanjite temperaturu i kuvajte uz neprestano mešanje. Dok se puding hladi, promešajte ga nekoliko puta kako se ne bi stvorila korica.
Ako pripremate fil za tortu s pudingom, margarin umešajte u mlak puding i mešajte dok se ne otopi. Fil za tortu možete i umutiti mikserom kada se ohladi, pa će tako biti penastiji.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus