Slavni britanski šef priznaje da se tajna dobrih palačinki krije u dobrom receptu za smesu, kao i pravilnom načinu mešanja mleka.
U svom kulinarskom arsenalu Gordon Remzi ima na desetine različitih recepata za pripremu palačinki – od onih običnih, slanih i slatkih do raznih začinskih fantazija od jaja, brašna i mleka s dodatkom egzotičnih dodataka poput kumina, đumbira i kokosa.
Uspešnost tih kombinacija ipak zavisi od dobrog testa za palačinke. Slavni britanski šef priznaje da se savršena glatka smesa postiže ako sve sastojke mešate žicom, a mleko postepeno pridružujte drugim sastojcima.
Sastojci:
- 125 grama brašna
- 2 srednje velika jaja
- 300 ml mleka
- prstohvat morske soli
- 1 kašičica otopljenog putera
Priprema:
1. Brašno pomešajte sa solju.
2. Jaja istucite žicom.
3. U sredini brašna napravite rupu pa je ispunite smesom jaja i dodajte otopljeni puter.
4. Polako ulivajte mleko u smesu jednom rukom, a drugom rukom mešajte smesu žicom.
5. Pustite da testo malo odstoji.
6. Zagrejte tiganj. Dodajte nekoliko kapi ulja pa ispecite palačinke na uobičajeni način.
Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus