Slavni britanski šef priznaje da se tajna dobrih palačinki krije u dobrom receptu za smesu, kao i pravilnom načinu mešanja mleka.
U svom kulinarskom arsenalu Gordon Remzi ima na desetine različitih recepata za pripremu palačinki – od onih običnih, slanih i slatkih do raznih začinskih fantazija od jaja, brašna i mleka s dodatkom egzotičnih dodataka poput kumina, đumbira i kokosa.
Uspešnost tih kombinacija ipak zavisi od dobrog testa za palačinke. Slavni britanski šef priznaje da se savršena glatka smesa postiže ako sve sastojke mešate žicom, a mleko postepeno pridružujte drugim sastojcima.
Sastojci:
- 125 grama brašna
- 2 srednje velika jaja
- 300 ml mleka
- prstohvat morske soli
- 1 kašičica otopljenog putera
Priprema:
1. Brašno pomešajte sa solju.
2. Jaja istucite žicom.
3. U sredini brašna napravite rupu pa je ispunite smesom jaja i dodajte otopljeni puter.
4. Polako ulivajte mleko u smesu jednom rukom, a drugom rukom mešajte smesu žicom.
5. Pustite da testo malo odstoji.
6. Zagrejte tiganj. Dodajte nekoliko kapi ulja pa ispecite palačinke na uobičajeni način.
Prijatno!
Slatki đevreći koji mirišu na cimet
Hrskava piletina u pohu od krekera
Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
Kolač sa keksom, kokosom i čokoladom kao iz poslastičarnice
Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa