Mirisu i ukusu peciva napravljenih u kuhinjama naših domova malo ko može odoleti. Zbog toga vam donosimo veoma brz i jednostavan recept za ukusno pecivo koji je primeren za sve one koji nemaju vremena ili volje zamarati se pripremom komplikovanog testa.

Testo za ovo pecivo koje je gotovo za deset minuta ispada meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i što je takođe važno, ne raspada se.

Potrebno vam je:

  • četiri šolje od 2 dl brašna
  • dve kašike šećera
  • pola kašike soli
  • dve kašike suncokretovog ulja
  • 500 ml mleka
  • kesica suvog kvasca

Priprema:

Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako pripremljena smesa stavlja se u kesu i stavlja u frižider na dva sata. Nakon toga, testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno. Od toga možete napraviti piroške, lepinje ili kiflice. Možete ih peći u tiganju u vrelom ulju, ali jednako tako i u rerni u dobro nauljenom plehu za pečenje, na srednjoj temperaturi dok ne porumene.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: magazin.ba