Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

Kako da jednostavno oblikujete pljeskavice: TRIK da sve budu iste

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Kako da jednostavno oblikujete pljeskavice: TRIK da sve budu iste

Izvor: Foto: Shuterstock

Pomoć za jednostavno oblikovanje pljeskavica u situacijama kada mesar nije imao vremena za to....

Trebaće vam:

  • masa za pljeskavice (130 g po 1 pljeskavici)
  • 1 mali, plitak tanjir sa blagim udubljenjem
  • kuhinjska vaga
  • malo ulja
  • nekoliko kesa za zamrzivač ili streč folija
  • papir za pečenje

Uputstvo:

Odmah da naglasimo, količinu od 130 g po pljeskavici nam je savetovao, mesar. Dobro je da ih merite, kako biste zaista imali jednake pljeskavice i kako bi vam se jednako pekle na roštilju. Ako je jedna tanja, druga deblja, onda je to malo teže…

Pripremite papir za pečenje. Isecite ga na kvadrate malo veće od 1 pljeskavice.

Ako vam je tako lakše, možete unapred premeriti svo meso i oblikovati kugle od mesa. No, možete i jednu po jednu, redom, kako oblikujete pljeskavice.

Stavite kesu za zamrzivač na tanjir, blago je nauljite. Stavite kuglu od mesa na kesu, te je utiskujte vlažnim rukama onoliko koliko vam to blago udubljenje u plitkom tanjiru dozvoljava. Veličina udubljenja vam je mera veličine pljeskavice. Tanjir koristimo zato da bude lakše, da se ne raspada u ruci i da dobijete lepe, jednake pljeskavice.

Kada ste je dovoljno rastanjili, poravnajte površinu dlanom, te vrhovima prstiju napravite krug uz ivicu pljeskavice, kako biste je malo odigli, da ne bude baš potpuno tanka, nego da ima neku visinu.

I, kada ste je tako oblikovali, stavite preko nje parče papira za pečenje i prevrnite tanjir. Skinite kesu sa mesa i to je to. Slažite pljeskavice jednu na drugu. Kada ste to obavili, možete ih staviti na led ako ste ih pripremili unapred ili su spremne za pečenje.

Ako pak niste imali kesu za zamrzivač ili streč foliju,  onda umesto kese, nauljite blago tanjir, pa kada ga prevrnete, nožem sa tupim vrhom malo odvajajte meso od tanjira, da padne na papir.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Kuvajmo-blogovski.com

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti