Ako uživate u pripremi paste, neka vam recept za domaću testeninu bude uvek pri ruci.

Na radnu površinu stavite 250 grama brašna, pa u sredini napravite udubljenje. U udubljenje zatim dodajte dva jaja, kašičicu soli i kašičicu ulja. Viljuškom ulupajte jaja, dodajući okolno brašno. Kada smesa postane previše gusta da se meša viljuškom, zamesite je dobro rukama. Kada dobijete čvrstu, glatku loptu od testa, prekrijte je plastičnom folijom i ostavite u zatvorenoj posudi 15 minuta.

Testo zatim podelite na dva dela i razvucite po pobrašnjenoj površini. Trudite se da razvučete testo u  obliku pravougaonika, kako bi vam kasnije bilo lakše za sečenje. Nastavite da razvlačite i okrećete testo dok ne postane veoma tanko. Tokom razvlačenja testa nanosite brašno sa svake strane.

Veoma oštrim nožem isecite pastu na željenu debljinu. Testeninu možete oblikovati i tako što testo blago urolate i isečete valjak po širini. Isto uradite i sa drugom polovinom testa.

Testeninu možete odmah pripremiti tako što ćete je skuvati u slanoj vodi.

Ako želite da je upotrebite kasnije, rezanca rasporedite na ofinger i okačiti da se suše. Kada je testenina osušena, stavite je u kesu ili posudu i koristite po potrebi.

Pogledajte video za detaljnija uputstva.