Dva prirodna načina da nahranite vaše biljke i omogućite im bolji rast i razvoj.

Kora od banane kao organska prihrana može biti od velikog značaja za rast i razvoj biljaka. U kori banane se nalazi fosfor koji utiče na cvetove biljke dok kalijum biljkama pomaže u razvoju i rastu, a kalcijum ih čini jačim.

4 kore od banane iseckajte sitno i ubacite u plastičnu flašu i sipajte vodu. Ostavite da odstoji 24 sata. Povremeno je promućkajte kad ste u prolazu. Nakon 24 sata procedite vodu. Videćete da je ona promenila boju. Sa tom vodom možete zalivati biljke jednom nedeljno. Ostatke banane možete razbacati po bašti pa će se za nekoliko dana razgraditi ili ih možete zakopati pored biljke i na taj način ćete obogatiti zemljište.

Ljuske od luka sadrže magnezijum, kalcijum , kalijum, gvožđe i bakar.

Sipajte lukovinu od 4-5 luka u teglu. Zatim prelijte litrom vruće vode. Poklopite i ostavite 24 sata. Nakon toga procedite i dobijenom tečnošću zalivajte biljke.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: brzireceptiisaveti