Hrskava mirisna slanina je sinonim za jak, ukusan doručak, naročito ako su u kombinaciji i jaja. Pogledajte kako da pripremite slaninu na šporetu, u rerni i mikrotalasnoj rerni, piše allrecipe.com.

Pržena slanina. Najjednostavniji način pripreme slanine je u tiganju. Na taj način ćete lako odrediti kada je slanina gotova, kada je treba okrenuti na drugu stranu, a miris koji se širi kuhinjom još više će otvoriti vaš apetit. Najbolje je da slaninu prirpemate u tiganju sa visokim ivicama kako biste izbegli preterano prskanje i prljanje šporeta i kuhinje. Ovaj ukusan mesni proizvod pripremite na umerenoj temperaturi, a s obzirom da će se tokom prženja smanjiti, slobodno stavite više slanine u tiganj. Koristeći hvataljke, često okrećite slaninu. Kada je slanina ispržena, izvadite je i stavite na papirni ubrus da se iscedi višak masnoće.

Slanina iz rerne. Ako planirate da pripremite dosta slanine, najbolje je da je prirpemate u rerni. Rernu uključite na 200 stepeni da se zagreje. Uzmite malo dublji plh i na dno stavite aluminijumsku foliju, pa preko stavite rešetku za pečenje. Rešetka će omogućiti slanini da se lepo ispeku izdignute i da ne plivaju u svojoj masnoći.  Ali neće biti veći problem i ako nemate rešetku. Stavite slaninu u zagrejanu rernu i okrenite je nakon otprilike 10 minuta. Vreme pripreme zavisi od debljine slanine, ali i od vašeg ličnog ukusa - da li volite hrskavu slaninu ili ne. Ispečenu slaninu stavite na papirni ubrus da se iscedi višak masnoće. Ovaj način pripreme ima još jednu prednost - kada se masnoća ohladi, samo zgužvajte aluminijumsku foliju i bacite je.

Slanina pripremljena u mikrotalasnoj rerni. Prekrijte tanjir papirnim ubrusima u nekoliko slojeva, pa preko stavite 4-6 režnjeva slanine i zatim sve prekrijte sa još dva sloja ubrusa. Zagrevajte u mikrotalasnoj rerni na jakoj temperaturi oko dva minuta, a potom izvadite da proverite da li je slanina gotova. Nekoliko puta ponavljajte postupak zagrevanja i proveravanja slanine, a čitav rproces ne bi trebalo da traje duže od pet minuta.

Prijatno!