Čeri paradajz se često koristi kao jestiva dekoracija na različitim jelima: testeninama, picama, ali i u različitim vrstama salata.
Kao i druge sorte paradajza, ovaj paradajz takođe voli sunce i zahteva redovito zalivanje.
Za razliku od krupnog paradajza, čeri će odlično uspeti čak i ljubiteljima domaćih proizvoda koji nemaju vrt. Naime, niskog su rasta i mogu se uzgajati čak i u posudama ili teglama.
Pogledajte i recept Grčka salata sa testeninom
Prilikom sadnje poslušajte sledeće savete: nakon što posadite čeri paradajz na balkonu ili u vrtu važno je biljku pažljivo zavezati za štap kako bi mogla da raste u visinu. Na ovaj način ćete izbeći da se slomi. Tokom rasta važno je pažljivo zalamati zaperke, kako ne bi crpili svu vodu biljci.
Pogledajte i Prepolovite više čeri paradajza jednim potezom
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: vecernji.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus