Verovatno znate da voće (osim što može da vas osveži i zasladi) održava vaše zdravlje na odličnom nivou. Upravo iz tog razloga, što bi voće trebal oda bude vaša svakodnevnica, ovo će vam biti od velike pomoći.
Naime, ovih šest voćki koje sigurno jedete pogrešno a da to i ne znate, piše Bazfid.
Kivi
Moguće je da ga sečete okolo, neki malo spretniji ga ljušte poput jabuke, ali ni to nije najsrećnije rešenje. Trebalo bi da isečete jedan od vrhova kivija, a zatim kašičicom da izvadite jestivi deo poput kugle.
Nar
Koliko vas puta dogodilo da stiskate nar rukama sve dok on ne uzvrati udarac i krene ka vašim očima? Možete slobodno s tako nečim da se pozdravite. Kada odlučite da uživate u jednom dobrom naru, isecite ga na pola, i guranjem ivica na mestu preseka ga raširite. Okrenite na suprotnu stranu i izlupajte ga.
Pogledajte i Kako da najlakše očistite nar (VIDEO)
Mango
Ne, nemojte seću koru jer sa korom dobar deo nara bacite. Isecite ga na kriške, i držeći sa strane kore slasni nar ostružite o rub čaše. Mnogo jednostavnije, a i praktičnije.
Pomorandža
Da li verujete da pomorandžu ne treba ljuštiti? Trebalo bi samo da prođete nožem po sredini ovog osvežavajućeg voća i njime prodrete kroz koru. Prste onda zavucite ispod, i tim potezom ćete prosto skinuti koru pomorandže kao kapicu!
Pogledajte i Kako da napravite sveću od pomorandže (VIDEO)
Jagode
Iz navike ili u žurbi svi uglavnom iseku deo s listićima s jagode. Umesto toga, uzmite slamku, i sa suprotne strane od listova je gurnite u jagodu. Slamka će s lakoćom proći kroz ovaj voćku, i s druge strane veoma lako skinuti samo listiće. Pošto to uradite, jagode su spremne za jelo.
Lubenica
Lubenicu treba da presečete na pola, zatim okrenuti polovinu na bok, da bi mogli da je iseckate polukružno sa obe strane. Pošto to uradite, vratite je ,,na leđa'' i isecite u krug po unutrašnjoj ivici kore, a onda i po samoj unutrašnjosti lubenice iseckajte kockice.
Pogledajte i Najbrži način sečenja lubenice (VIDEO)
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Pogledajte video za detaljnija uputstva
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom